Σημαντικές αλλαγές στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις

Οι σημαντικότερες αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι:

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Η καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) αναμένεται να αφήσει εκτός ΑΕΙ έναν στους τρεις υποψηφίους. Ο υποψήφιος για να μπορέσει να δηλώσει σχολές του Επιστημονικού του Πεδίου στο Μηχανογραφικό πρέπει να γράψει τουλάχιστον το 80% του μέσου όρου όλων των υποψηφίων. Αν δεν το καταφέρει, δεν θα μπορεί να δηλώσει καμία σχολή του Επιστημονικού του Πεδίου.

Επαναφορά συντελεστών βαρύτητας

Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή είναι οι συντελεστές βαρύτητας. Η επαναφορά των συντελεστών βαρύτητας για δύο μαθήματα κάθε Επιστημονικού Πεδίου, θα περιορίσει τις πολλές ισοβαθμίες υποψηφίων που είχαμε πέρυσι. Το σύστημα αυτό θα ισχύσει μόνο για φέτος γιατί του χρόνου κάθε τμήμα θα επιλέγει τους δικούς του συντελεστές βαρύτητας.

Διαφοροποιημένος αριθμός εισακτέων

Αρκετές αλλαγές περιελάμβαναν οι ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για τις Πανελλαδικές και τις φετινές θέσεις εισακτέων στα πανεπιστήμια. Βάσει των τελικών στοιχείων, φέτος υπάρχουν για τα πανεπιστήμια, την ΑΣΠΑΙΤΕ και τις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες 77.415 θέσεις εισακτέων, ένας αριθμός μειωμένος κατά 500 περίπου θέσεις από την περυσινή χρονιά.

Το διπλό μηχανογραφικό

Από φέτος οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν και δεύτερο Μηχανογραφικό, για την εισαγωγή τους στα δημόσια ΙΕΚ.

Ο ΕΠΑΦΟΣ και η Orientum, διαθέτουν την πρωτοποριακή ηλεκτρονική πλατφόρμα e‑πάμεΠανεπιστήμιο που δίνει συνεχώς και on-line όλη την ενημέρωση που χρειάζονται οι μαθητές σας για τις παραπάνω αλλαγές αλλά και κάθε απαραίτητη συμβουλή που χρειάζονται για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μας

για να σας δώσουμε την αναλυτική μας προσφορά, αφού πρώτα μελετήσουμε τις ανάγκες σας και βρούμε τις ιδανικές επιλογές που ταιριάζουν στο δικό σας εκπαιδευτικό οργανισμό.
4Schools Logo